De 3 grootste interieurtrends voor 2020

Welke trends zijn geweest en mogen we echt met alle liefde de deur uit bonjouren? En welke trends kunnen we nog wel even meenemen naar het volgende jaar? Dit zijn de grootste interieurtrends van 2020:

Warme kleuren

Helemaal tijdens deze gure winterdagen en het lange wachten tot de lente aanbreekt, zijn we hard toe aan een beetje warmte om ons heen. Dit zie je dan ook zeker terug in het interieur. Diepe en donkere kleuren zoals aubergine of bordeaux rood zijn tinten die het meest opkomen en niet meer in het interieur te missen zijn. 

Industrieel 

Naast een beetje kleur, heb je natuurlijk ook een basis pallet nodig om het geheel in rust en verhouding te brengen. Laten we zeggen een ‘yin en yang’. De industriële uitstraling blijft en zien we nog steeds in vele interieur magazines terugkomen. Wel wordt er hierbij meer gespeeld met kleuren. Zo is die leuke, stoere industriële werkplaatslamp niet alleen meer in een neutrale wit, zwart, grijs, zilver, goud, of brons kleur te verkrijgen; met een gek kleurtje of de warme winterkleuren, zoals hierboven beschreven, maken het een speels item in je interieur en nog steeds een echte eyecatcher.  

Teakhout

Een nieuwe houtsoort is terug van weggeweest! Of nieuwe houtsoort.. We kende deze zachtere houtsoort al een tijdje, maar tegenwoordig zie de meubels van teakhout weer steeds vaker terug komen. Het is uniek in zijn soort en heeft een erg authentieke uitstraling. Je weet van te voren niet wat de uiteindelijke warmte tint in de kleur van het hout zal worden, maar dit maakt de houtsoort juist eigen en doorleefd. En; ja zeker! Het is zelf mogelijk al deze verschillende tinten bij elkaar te matchen! 

Duurzaamheid 

Alles draait tegenwoordig om duurzaamheid en recycling. Dit zien we veel terug bij het gebruik in stoffen, maar ook in de materiaalkeuzes van het meubelstuk zelf. Zo is het helemaal niet gek meer wanneer je een tapijt hebt aangeschaft, waarvan het materiaal bij eerdere keuringen meteen afgekeurd is geweest en bij de vuilnisbelt terecht is gekomen. Het ziet er toch nog goed uit? Geef het een nieuw leven en maak ook hierbij jouw interieur weer tot iets eigens met een eigen versie en verhaal!