De huurprijzen in Amsterdam gematigd verder gestegen

Er zijn veel voordelen van de hoofdstad van Nederland; alles is ongeveer te vinden op een kleine afstand. Maar een groot nadeel is het stijgen van de huurprijzen in Amsterdam. De huren van vrije sectorwoningen in Amsterdam zijn gematigd verder gestegen. De vierkantemeterprijs klom in een jaar tijd gemiddeld 4,2 procent tot 25,36 euro. Dat klinkt als niet veel, maar de stijging van 4,2 procent tikt toch wel aan. 

4,9 procent of meer

Daarvoor stegen de huurprijzen vier jaar lang met 4,9 procent of meer. De nieuwe huurders betalen inmiddels gemiddeld in Amsterdam 13,15 euro per vierkante meter voor hun huis. Net als bij de markt van koophuizen is ook de ‘olievlekwerking’ bij de huurwoningen goed merkbaar. De prijzen van woningen in gebieden buiten Amsterdam stijgen veel harder dan in de hoofdstad. Verder stegen woningen in gemeenten in de buurt van steden hard. Ook in andere grote steden binnen de Randstad, zoals Rotterdam en Zwolle, stijgen de huren meer dan in Amsterdam.

Huurharmonisatie in Amsterdam

Met name de huurharmonisatie maakt het mensen lastig om in Amsterdam een betaalbaar huurhuis of appartement te vinden. Huurharmonisatie wordt namelijk toegepast wanneer er een huurwoning of appartement leeg komt te staan. Markt huren stijgt sneller dan de verhuurde huizen. Dan wordt huurharmonisatie toegepast. Dit zorgt voor een gelijktrekking met de markt. Een andere mogelijkheid is een kant-en-klare woning of appartement te huren, oftewel Serviced Apartments in Amsterdam. Het gehele appartement is al voorzien van meubilair, waardoor de kosten voor het kopen en vervoeren van meubilair wegvalt. Hierdoor betaald u wel iets meer maar hoeft u in ieder geval niet zelf te betalen voor meubilair en de woning nog aan te kleden. Een van de betrouwbare aanbieders is World Fashion Apartments.