De tijdelijke oplossingen voor een daklekkage

Oh nee, staan de buren van boven onder de douche. Ziet u ineens een vlek met water ontstaan op het plafond… Of was het toch de eerste storm van dit jaar die voorbij kwam razen en een compleet gat in uw dak heeft veroorzaakt? Nu kunt u natuurlijk een professional erbij roepen, maar wat zou u voor die tijd zelf aan dit probleem kunnen doen om de lekkage problemen tijdelijk te kunnen verhelpen? U zou in de tussentijd ook zelf uw lekkage problemen kunnen proberen maatregelen te nemen of eventueel uw handige man de daklekkage laten repareren

Allereerst is het natuurlijk altijd belangrijk te weten waar de ‘rampplek’ vandaan komt en hoe deze is veroorzaakt. Probeer te achterhalen waar het lek zich bevindt en hoe het water die kant op zou kunnen stromen. Mocht het echt om een gat gaan? Probeer deze dan zo goed mogelijk te dichten met een tijdelijke oplossing. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat, bijvoorbeeld, regenwater zich geen weg zou kunnen vinden om van een bepaald punt of het dak af te kunnen stromen, waardoor al het water zich dus op één punt ophoopt, het dak raakt verzwaard, waardoor er een verzwakt punt wordt veroorzaakt. Probeer hiervoor op het dak, of wellicht uw regenpijp, een alternatief te verzinnen waardoor het water weer zijn weg kan vinden om weg te stromen. 
Heeft u er wel eens bij nagedacht dat uw daklekkage niet persé vanaf het dak hoeft te komen, maar dit ook veroorzaakt zou kunnen worden door bijvoorbeeld een verstopping of probleem aan uw schoorsteen? In dit geval is het wel van belang tijdig een dakdekker bij u op de stoep te laten komen om verdere problemen of grote kosten te voorkomen. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een daklekkage eindhoven of het huren van een dakdekker elders in Nederland? Bezoek dan eens onze website.