Garagedeur aanschaffen? Lees deze tips!

Een garagedeur bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je huis, dus het is belangrijk om een kwalitatief goede deur te kiezen. Zo heb je langer plezier van de mooie uitstraling van de deur. Het is immers zo dat het deurblad elke dag wordt blootgesteld aan de weerselementen. Is de kwaliteit van het deurblad en de laklaag dan slecht? Dan zal de uitstraling sneller minder fraai worden. Voorbeelden van kwalitatief hoogstaande garagedeuren zijn de deuren van het Duitse merk Hörmann. Bekijk hier een aantal voorbeelden.

Maar naast een mooie deur is veiligheid natuurlijk ook een belangrijk aspect als je je gaat oriënteren op een garagedeur. Kortom, zat dingen om over na te denken! Lees dan ook zeker dit artikel met nuttige tips die je in het achterhoofd kunt houden als je op zoek gaat naar de deur die aansluit bij jouw behoefte.


Tip 1: bedenk hoe je de garagedeur wilt gaan gebruiken.


Het is natuurlijk hartstikke leuk als je een mooie garagedeur hebt, maar wat net zo belangrijk is, is de manier waarop je de deur wilt gaan gebruiken. Ben jij iemand die dagelijks meerdere keren de ruimte in de garage wilt betreden en het daarbij vervelend vindt om iedere keer de hele tijd de deur in zijn geheel te moeten openen en te sluiten? Dan is bijvoorbeeld een sectionale deur of een kanteldeur niet de beste oplossing voor jou. Dergelijke deuren dien je namelijk in zijn geheel te openen voordat je de garage op een normale manier in en uit kunt.

Een openslaande garagedeur is in dat geval een veel betere oplossing. Dit model bestaat namelijk uit 2 deurbladen die je afzonderlijk van elkaar kunt openen en sluiten. Dit betekent dat je alleen maar één deur hoeft te openen en naar buiten kunt gaan. Net alsof je door de voordeur je woning betreedt!

Tip 2: hoe ga je de ruimte in de garage gebruiken?garages-als-opslagruimte

Nadat je hebt besloten over hoe je de deur wenst te gebruiken, is het belangrijk om stil te staan bij de vraag hoe je de ruimte in de garage wilt gaan benutten. Is het voor jou van belang dat je zoveel mogelijk ruimte van de garage kunt gebruiken om bijvoorbeeld spullen in op te bergen? Dan is een roldeur een hele goede oplossing. Dit type deur rolt zich namelijk op een verticale manier op waardoor je zelfs direct onder het plafond spullen kwijt kunt.

Tip 3: wie gaat de garagedeur gebruiken?

Als je alleenstaand bent of samenwonend en geen kinderen hebt, dan kun je er over het algemeen vanuit gaan dat als je de deur normaal gebruikt er geen ongelukken zullen gebeuren. Maar, heb je kinderen? Dan is het een geruststellende gedachte als je weet dat je er alles aan hebt gedaan om de kans op ongelukken met de garagedeur tot een minimum te beperken.

Dat kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een fabrikant die de veerwindingen van de garagedeur dermate klein heeft gemaakt waardoor het voor kinderen vrijwel onmogelijk is om hun vingers tussen de veren te kunnen krijgen. Ook een sensor die elektrische garagedeuren direct tot stilstand brengt, zodra er iemand zich tussen de deur en de grond bevindt, is een prima investering als je kinderen hebt.

Tip 4: hoe wil je de kans op een inbraak via de garagedeur beperken?

Je zult er niet direct bij stil staan als je je aan te oriënteren bent op de aanschaf van een nieuwe garagedeur, maar er vinden ook inbraken via de garagedeur plaats. Dat komt omdat sommige mensen nalatig zijn in het nemen van maatregelen om inbraak via deze deur zoveel mogelijk te beperken. Ga dus na welke maatregelen je kunt nemen om inbraak tegen te gaan. Simpele oplossingen zoals bijvoorbeeld een stok in de rails van de garagedeur zetten kunnen al een steentje bijdragen aan de belemmeren van een inbraak. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld dubbele sloten op de garagedeur te laten bevestigen. Een preventieve maatregel die eigenlijk voor iedereen aan te raden is, is het plaatsen van verlichting die met een sensor is verbonden. Zo is de garagedeur altijd goed verlicht zodra er iemand voor staat. Heb je behoefte om de kans op een inbraak voor je woning als een geheel te verkleinen? Lees dan de tips voor een veiliger huis.

Misschien begint het je ondertussen te duizelen vanwege alle aandachtspunten waarover je dient na te denken voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe garagedeur. Dat maakt niet uit! Neem gewoon rustig de tijd om jezelf te oriënteren op de mogelijkheden om op die manier de juiste deur te kunnen kopen die bij jouw wensen en behoeften aansluit. Zo zul je zien dat je veel meer plezier beleeft aan je deur dan wanneer je er lukraak een aanschaft.