Gevangen in de online strijd voor naamsbekendheid

Wereldwijd zijn er zo’n 2 miljard websites, elke dag komen er zo’n 600.000 bij. Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe website toch door mensen gezien wordt? Dit lijkt en blijkt vaak een ontzettend lastige opgave, zeker als je als nieuwe ondernemer zonder een mega budget hieraan moet gaan staan. Er zijn veel sites die willen helpen op technisch gebied, zoals het bouwen van een goede website en het verhogen van de vindbaarheid door zoekmachine optimalisatie. Het risico hierbij is echter wel dat je hier veel tijd aan kwijt kan raken, waardoor je minder tijd overhoudt voor je nieuwe onderneming.

De macht van de grote bedrijven

In de zoekmachine marketing en strijd om naamsbekendheid gaat enorm veel geld om. De grote bedrijven betalen veel geld om hun advertenties op de bekende sites en bij of met de grote influencers aan het grote publiek te laten zien. Als kleine ondernemer kun je het wel vergeten om te proberen tegen dit soort bedrijven te concurreren, in ieder geval als je net begint zonder mega budget. Toch betekent het niet dat je niet mee kan doen in de strijd om naamsbekendheid, ook kleine ondernemers kunnen door slim te handelen nog een relatief groot publiek bereiken.

Het vergroten van je online naamsbekendheid

Er zijn voor kleine ondernemers een aantal belangrijke methodes hoe je een relatief groot publiek kan bereiken met jouw website. Zo bestaat de term zoekmachine optimalisatie, waar jij zelf, of professionals voor jou, kan zorgen dat je hoger in de zoekmachines komt te staan en dus sneller door potentiële klanten kan worden gevonden. Daarnaast is het ook aan te raden om originele content of producten aan te bieden, zonder de relevantie kwijt te raken. Een goede samenwerking en uitstraling speelt ook een belangrijke rol in het krijgen en het behouden van klanten of volgers. Een andere goede tip is om in het begin gebruik te maken van je eigen netwerk om de eerste volgers en klanten binnen te halen.

Dit heb je misschien gemist

Waar je op moet letten tijdens het kopen van een tafel

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kraan?

Efficiënt je thuiskantoor inrichten

3 tips waarom je een parlofoon moet kopen