Magic Carpets verzorgt de echt duurzame tappijttegels

voordeel2In mijn huis enkel natuurlijke materialen, die vind ik het verreweg het prettigst. De vloer is hier een goed voorbeeld van, aangezien deze is ingedeeld met Magic Carpets tappijttegels, precies het soort dat ik voor ogen had gehad toen ik ging rondkijken naar een nieuwe vloerbedekking. Voorheen heb ik allerlei houten balken gehad die hier lagen maar zij lieten enorm veel tocht door, teveel om eigenlijk prettig te kunnen leven in de winter. Magic Carpets echter, heeft tappijttegels in het assortiment die enorm energiebesparend zijn, ze houden enorm veel warmte vast. Die isolerende werking is wat me zo enorm aansprak, maar natuurlijk ook het uiterlijk van de tegels, je kunt er namelijk allerlei patronen mee legen. Ik heb dan ook gezorgd voor een vrolijke wirwar van kleuren op de grond en dat weet mijn woonkamer echt op te leuken!

De ontdekking van de tapijttegel

z12Daarnaast was ik geroerd door de oorsprong van de Magic Carpets tappijttegels, waarover ik in het kort wel het een en ander kan vertellen. Immers, de fabriek die achter dit bedrijf zit, is onderdeel van de Van Heugten nalatenschap, een enorm familiebedrijf dat al vele decennia bestaat. Ooit runden pa Van Heugten en zijn vijftien kinderen een bedrijf in vilten tapijten, die goed geaarden in een vochtige omgeving. Gebruikte men het Heugavilt (zoals de tapijten van hun hand heetten) echter in een ruimte met centrale verwarming, dan was dit niet goed voor de tapijten destijds. Nu had Heugavilt een riante garantieregeling en nam het dus op zich deze beschreven tapijten terug te nemen. pjvanheugtenOm zo duurzaam mogelijk te zijn en bovendien het eigen verlies te beperken, sneed men uit de goede stukken van de teruggebrachte tapijten vierkanten van vijftig bij vijftig centimeter, die los verkocht werden. Dit is dan ook de ontdekking van de tapijttegel geweest, een historie die mij echt enorm aanspreekt.