Tips voor een nieuw interieur

Verhuizen kan voor veel mensen een lastige periode zijn. Zo hecht je misschien erg veel waarde aan de beton cire kleuren van je oude huis waar je bent opgegroeid, of misschien heb je al een leven opgebouwd in het huis dat je zo lang je eigen hebt mogen noemen. Zo kan je al een baan hebben in de locatie van je oude huis, of heb je misschien een grote en hechte vriendengroep op deze locatie, of wellicht ga je graag naar de sportclub van je oude omgeving. Er zijn echter veel manieren om verhuizen ook leuk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw interieur met een betonlook verf of andere industriële invloeden.

Beginnen met een plan

Wanneer je gaat verhuizen en intrekt in een nieuw pand, kan het soms lastig zijn om concreet te bedenken wat je met de plek wilt doen en hoe je het wilt renoveren om echt de jouwe te worden. Je kunt bijvoorbeeld kalkverf gebruiken als decoratie voor onder andere muren en vloeren, wat een goede optie is als je een industriële look wilt hebben in je huis. Dit soort uitstralingen zijn ontzettend populair en in vandaag de dag en daarmee zul je dus zeker een goede indruk maken op vrienden en familie als ze langskomen. Ook is het een optie om voor een ouderwetse look te gaan.

Manieren om kleuren uit te kiezen

Wanneer je een keuze moet maken met betrekking tot de kleuren van bijvoorbeeld de muren om je heen of de vloer van de woonkamer, slaapkamer of enige andere kamer in je nieuwe woning, is het handig om na te denken over de mogelijke overlappingen die je zult hebben en de mogelijke botsingen van sommige kleuren. Sommige kleuren werken namelijk minder goed samen en botsen daardoor ook meer. Dit zijn onder andere kleuren die elkaar niet erg goed complementeren omdat ze bijvoorbeeld twee verschillende uitstralingen hebben, zoals een warme kleur samen met een koude kleur. Hierop moet je goed letten bij het uitzoeken van kleuren.