Waar moet je op letten bij het kiezen van een kraan?

kraan

Bij het kopen van een kraan komt veel kijken. Let bijvoorbeeld op de kraan onderdelen, de stijl en het handvat van de kraan. De kraan is het meest gebruikte gereedschap in je keuken. Het helpt je bij je dagelijkse taken, zoals voedsel bereiden, ontsmetten, schoonmaken en koken. Omdat je regelmatig met de kraan te maken hebt, moet je investeren in hoogwaardige kranen. Het gebruik van het juiste armatuur kan niet alleen de functionaliteit van je keuken verbeteren, maar kan ook je individuele smaak bepalen. Koop daarom een ​​kraan met een mooi design. Hier is een korte richtlijn voor het kopen van een keukenkraan.

Het juiste type kraan kiezen

Wanneer je winkelt voor een keukenkraan, kun je veel stijlen tegenkomen. Enkele van deze stijlen zijn de Quooker kraan, eengreeps kraan en tweegreepskranen. Elk type kraan heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. De eengreepsmengkraan is eenvoudig in gebruik. Het vereist ook minder ruimte. Je kunt echter niet de watertemperatuur instellen. Bovendien kun je bij het installeren van een tweegreepsmengkraan de temperatuur van het water aanpassen. Helaas is deze kraan moeilijker te installeren. Ook heb je twee handen nodig om de temperatuur aan te passen. Voor een moderne woning kun je kiezen voor een handsfree kraan die is voorzien van een sensor. Dus als je handen vuil zijn, hoef je de kraan niet aan te raken om het water te activeren.

Tips voor het kopen van een keukenkraan

Bij de aanschaf van een kraan moet je rekening houden met verschillende kenmerken. Zo moet je letten op de hoogte en het type handgrepen. Houd er rekening mee dat de stijl van de kraan niet alles is. Uiterlijk is essentieel, maar je moet prioriteit geven aan de functie. De kraan moet gemakkelijk kunnen werken. Praktische overwegingen zouden je prioriteit moeten zijn. Daarnaast moet je ook de beste afwerkingen selecteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor satijn nikkel, gepolijst chroom of brons.