Zandstralen metaal

zandstralen metaal

Op verschillende manieren kan je een glas in lood afbeelding laten maken, door middel van zandstralen metaal en fusing. Bij de eerste manier wordt de afbeelding op een glazen plaat aangebracht. Door korter of langer op een bepaalde plek te stralen worden verschillen in diepte en structuur gecreëerd. Op deze manier krijg je een afbeelding op een raam. Bij de tweede manier wordt een afbeelding of patroon gemaakt door het versmelten van stukken glas. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld glaspoeders en glasscherven. Hierdoor ontstaan de verschillende kleuren die je in glas in lood ramen kan zien.  zandstralen metaal

Interessante technieken

Nadat ik graag een mooie raam in mijn erker wilde laten zetten, ben ik naar de Ruitenheer gegaan. Hier zijn zij zo professioneel wat betreft het maken van dit soort ruiten. Het leuke was dat ik eerst een kleine rondleiding kreeg en daar heb ik mijn ogen uitgekeken. Zo mooi allemaal en zo professioneel. Zeker het zandstralen van metaal trok mijn aandacht,  wat een bijzondere manier is dit om een ontwerp op een glazen plaat aan te brengen. 

Inmiddels heeft dit bedrijf aan mijn wensen voldaan en ben ik bijzonder blij met het resultaat. Zeker als de zon schijnt is het een supermooi tafereel.